Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Poměrně podstatný prostor v natáčení třetí řady seriálu První republika dostane Irena Valentová, nyní provdaná von Lippi. Tu hraje v nových dílech slovenská herečka Katarína Šafaříková.

Katarína, která patří mezi vycházející hvězdy slovenského filmu, musela kvůli natáčení českého výpravného seriálu zapracovat na své češtině. Potýkala se tedy se stejným problémem, jako její herecký kolega Ján Koleník. „Jsem slovenská herečka a tudíž je pro mě čeština stále cizí jazyk. Měla jsem vynikající jazykovou koučku Janu Postlerovou, která se mě snažila dostat do fáze, kdy na mě slovenština nebude tak znát,” uvedla na natáčení herečka.

Šafaříková, která exceluje v novém slovenském filmu Agáva vedle takových hvězd, jako je Milan Lasica či Milan Kňažko, patří doma mezi velmi obsazované herečky. Od slovenštiny se tedy jen tak oprostit nemohla. „Bohužel nemůžu při natáčení První republiky po dobu pěti měsíců vypnout a mluvit jen česky. Musím dělat svou práci na Slovensku. Snažím se mluvit česky v Čechách, abych nemusela přepínat až v momentu, kdy točím. To mi moc pomáhá,” říká Katarína Šafaříková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám