Hlavní obsah
Sabina Tesařová
Článek

Devětadvacetileté Britce Shelley Lawrence se podařilo něco, po čem touží mnoho žen. Díky úpravě jídelníčku zhubla za rok a půl z neuvěřitelných 121 kilogramů na 63 kilogramů a dokonce se stala lektorkou hubnutí. Shodit nadbytečná kila zvládla za rok a půl.

„Naprosto mi to změnilo život,“ říká. Shelley trpěla nadváhou od svých osmi let a spolu s ní se u ní začaly objevovat úzkostné stavy a astma.

Nešťastná Britka se nevyhnula ani šikaně ve škole. Urážky a výsměch neunesla, a tak ji rodiče ze školy vzali a rozhodli se ji učit doma sami. Bohužel tím spustili další problémy. Shelley měla trauma z vyřazení z kolektivu a jedla ještě víc. Stala se z ní samotářka.

V roce 2005 to zašlo tak daleko, že se rozhodla dát výpověď z práce. „Rok poté někdo zveřejnil mou fotografii z párty u přátel na webu a pod ní se začaly hromadit kruté a nelítostné komentáře. Cítila jsem se totálně ponížená a zahanbená a rozhodla jsem se to všem nandat,“ popsala svůj začátek boje s nadbytečnými kily Lawrence.

Vyzkoušela řadu diet, bohužel bez úspěchu. „Pak mi můj partner Mark Gafney a jeho matka navrhli, abych zkusila klub Slimming World. „Za první týden jsem shodila přes dvě kila, přestože jsem vlastně pořád jedla. Jen mi správně upravili jídelníček. Nevěřila jsem svým očím, jak je to snadné. Kila šla postupně dolů. Protože jsem změnila životní styl, vím, že se nikdy nevrátí. Vrátilo se mi naopak sebevědomí a už se nestydím chodit mezi lidi,“ říká Shelley, která se stala lektorkou hubnutí, aby pomohla ostatním ženám v boji, který se zdá být těžším, než ve skutečnosti je.

Reklama

Další články

Načítám