Hlavní obsah
Článek

Její postelí prošla celá řada slavných a ostřílených mužů, ona však v sexu dlouhá léta strádala a byla frigidní. Řeč je o slavné herečce Adině Mandlové (†81), která byla ve své vzpomínkové knize Dneska už se tomu směju na svou dobu více než otevřená a s upřímností sobě vlastní práskla celou řadu intimností nejen na sebe.

O Mandlové, která v sexu nebyla rozhodně žádná zdrženlivá puťka, se tradují hotové legendy. Ze slavných milenců a partnerů jmenujme alespoň Huga Haase, Otakara Vávru, Oldřicha Nového, Svatopluka Beneše, Rudolfa Hrušínského nebo Miroslava Homolu. Jedním z těch, kteří se svodům půvabné herečky ubránili, byl její častý herecký partner Raoul Schránil.

Mandlovou, která si sex dle svých vlastních slov začala užívat až v pozdějším věku, poznamenal v dospívaní otčím, který po smrti hereččina otce zaujal místo vedle matky a rodinu finančně zajistil.

„Fyzicky jsem ho nesnášela, a když se mě zpočátku snažil políbit na dobrou noc, vždycky jsem uhnula, takže se přestal snažit. Potil se jako čuně a koupal se jen jednou týdně v sobotu a stříhal si nehty u nohou před večeří u jídelního stolu. Ale protože byl primitiv, byl asi moc dobrý v posteli a já je často oba slyšela hekat z ložnice, což mi tak zhnusilo sex, že jsem byla po dlouhá léta frigidní. Pan dr. Freud by tomu asi rozuměl,“ vzpomínala po letech dáma, která zanechala v předválečném a protektorátním filmu nesmazatelnou stopu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám