Hlavní obsah
Článek

Tak vzácného hosta na britské módní události roku nikdo nečekal. Královna Alžběta II. (91) je i v pokročilém věku součástí společenského života a zajímá se o módní trendy.

Vévodkyně Kate by na týdnu módy nebyla až takovým překvapením jako babička jejího manžela Williama. Alžběta II. přitom o tuto akci až do letošního roku nejevila zájem. Svou přítomností vzbudila větší rozruch než uznávaní módní návrháři a slavné modelky.

Hlava britské monarchie překvapivě nenavštívila přehlídku žádného léty prověřeného návrháře, jehož modely by mohla zařadit do svého šatníku. Přišla omrknout novou kolekci mladého tvůrce Richarda Quinna (28), který pro setkání s královnou zvolil hodně neformální oblečení.

Alžběta II. návrháři předala ocenění organizace British Fashion Council. Quinnova kolekce zahrnovala pestré outfity s motivem květin i extravagantní kousky, jež předvedly modelky s motorkářskými přilbami. Přehlídku Alžběta II. nesledovala z žádné královské lóže, ale přímo u mola. Oproti jiným hostům však měla nadstandardní podmínky. Usedla na vlastní židli od designéra Philippa Starcka, na níž měla pohodlný sametový polštářek.

Aristokratce dělala společnost šéfredaktorka magazínu Vogue Anna Wintour. Dokonce i ledová královna, která je předlohou pro postavu, již ztvárnila Meryl Streep v komedii Ďábel nosí Pradu, roztála a předvedla úsměv. Sluneční brýle však neodložila. Po pravici Alžběty II. seděla ředitelka British Fashion Council Caroline Rush.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám