Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nadšení pro sport ho provázelo od útlého věku, plány mu ale zkomplikovala vážná nemoc. Víte, o kterém úspěšném českém sportovci mluvíme? Na fotce staré bezmála třicet let není nikdo jiný než Ondřej Moravec, jeden z našich nejúspěšnějších biatlonistů.

Když mu bylo deset, několik měsíců bojoval s Perthesovou chorobou, jež postihla jeho kyčelní klouby. I díky podpoře celé rodiny v čele s maminkou se ale z nemoci dostal bez trvalých následků. Dnes to Ondřej Moravec komentuje: „Mě to ke sportu pořád táhlo, proto jsem se postavil znovu na lyže, hned jak to bylo možné. Když mamka viděla moje odhodlání, podpořila mě v tom, co mě bavilo, ačkoli mě od toho ostatní zrazovali. A vydrželo jí to dodnes – při závodech svolává celou rodinu a fandí mi všichni společně. Chtěl bych jí za její podporu velmi poděkovat,“ říká Ondřej Moravec.

Ondra neváhá své mamince Magdě poděkovat při každé možné příležitosti, a proto se nedávno stal ambasadorem kampaně Děkuji, maminko, která poukazuje na roli maminek jako prvního a největšího zastánce svých dětí, jako člověka, který vidí potenciál dítěte bez ohledu na to, jak jej vnímají druzí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám