Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Je to již čtyřiatřicet let od chvíle, kdy se osmnáctiletá Pavlína Pořízková (59) objevila na titulní straně plavkového vydání časopisu Sports Illustrated, kde se stala nejmladší modelkou na obálce tohoto titulu.

Rodačka z Prostějova v posledních letech zběhla k herectví, psaní knih a tanci, ale modeling vlastně nikdy neopustila. O víkendu se stala hlavní hvězdou sobotní přehlídky českého designéra Jiřího Kalfaře v rámci londýnského týdne módy.

Pořízková byla hlavním zdrojem inspirace Kalfařovy kolekce „Return of a Queen“. Módní linie pro sezónu podzim/zima 2018 je hravá a originální, inspiruje ji prosperující viktoriánská éra ve Velké Británii. Je v ní cítit twist na některé siluety typické pro 19. století, jako jsou kápě, korzety, límce, široké sukně a kalhoty ve výrazných barvách královské modři nebo zlaté.

Módní show se uskutečnila ve ‘svobodozednářské’ hale, která díky svému mramorovému obložení umocňovala atmosféru akce. Soundtrack ke kolekci zkomponovala cellistka Terezie Kovalová, která se rovněž objevila na mole.

„Celé to probíhalo báječně a kupodivu nebylo vůbec žádné drama. I v zákulisí byla pohoda,” komentoval Kalfař průběh přehlídky, kterou otevírala jeho další múza, ukrajinská topmodelka Alina Baiková. „Alina vpadala skvostně a sexy a když pak vyšla Pavlína v posledním looku, bylo slyšet, jak se publikum nadchlo, všichni vytasili telefony. Šla jako pravá královna. Impozantní,” dodává návrhář.

Reklama

Další články

Načítám