Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Vítězka poslední řady StarDance Veronika Lálová se již několik let věnuje karnevalové sambě. Nyní vyrazila až do samotného centra samby Ria de Janeira. Do Brazílie odletěla nejen kvůli karnevalu, který je největší oslavou samby, ale především sbírat nové zkušenosti.

„Přijela jsem do Ria tančit sambu na karneval, ale také trénovat. U nás doma se není od koho učit, tak jsem přijela sbírat další zkušenosti opět sem. Kromě studia samby budu určitě tančit na pouličním karnevalu. Ten probíhá v celém městě, ale hlavní průvod je na známém místě Sambódromo. Tam tančí ty nejlepší tanečnice z Brazílie, které se celý rok pečlivě připravují. Věřím, že i zde načerpám mnoho zajímavých zkušeností a postřehů. Zůstanu tu celý únor, takže bude čas i na odpočinek a načerpání nové energie do další práce,“ svěřila Veronika.

Rio je jedno z nejkrásnějších, ale také jedno z nejnebezpečnějších měst z celé Jižní Ameriky, a tak je otázkou, zda si i tuto skutečnost Veronika připouští. „Nebudu dělat hrdinku, trochu se obávám, to je jasný. Mám velký respekt, rozhodně na sebe nebudu upozorňovat žádnými šperky. Budu se mít na pozoru. Rodiče se těší už nyní, až se vrátím. Nedivím se, také bych o ně měla strach. Bezpečností situace tam je opravdu špatná,“ říká Veronika.

Po příletu byla pozvaná dokonce i do brazilské televize. Vyprávěla o tom, jak se k sambě vlastně dostala a samozřejmě nechyběla ani ukázka. „Je to úžasné, česká holka tančí sambu před kamerou v Riu de Janeiru. Neuvěřitelný zážitek,“ vyprávěla.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám