Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zatím to vypadá, že ani letos se nebude vysílat Miss v žádné velké televizi, i tak vznikají další varianty, které se pokoušejí stát národní soutěží krásy. Již jsme vás informovali o tom, že modelka Taťána Makarenko přejmenovala svou soutěž Miss Face na Miss Czech Republic, což se nelíbí majitelům licence na Českou Miss Martinu Ditmarovi a Evě Čerešňákové.

Jak se říká, do třetice všeho dobrého či zlého, na scéně se objevuje nová soutěž s názvem Miss České republiky. Za tímto konceptem stojí fotograf Robert Novotný, který doposud provozoval soutěž Miss Léta.

Organizátoři si dávají za cíl navázat na první soutěž krásy u nás, která pod taktovkou Miloše Zapletala fungovala od roku 1989. Miss České republiky prý nechce jít cestou zábavy, ale naopak držet vysokou úroveň nejen soutěže samotné, ale i zúčastněných krásek. „Naším cílem je vrátit prostřednictvím nové Miss České republiky respekt, který soutěžím ženské krásy náleží. Ženy a jejich půvab jsou fenomén, který je tu odnepaměti, a my mu chceme naší soutěží vzdát hold na úrovni. Rádi bychom se tímto zřetelně vymezili vůči konkurenčním soutěžím miss v Česku, které se vydaly, dle našeho názoru, špatnou cestou. Pořádání Miss České republiky pojmeme se vší vážností, kterou si zaslouží,“ vysvětluje Novotný.

Nový konkurent se nelíbí hlavně spolumajitelům licence České Miss Ditmarovi a Čerešňákové. „Je to právě soutěž Česká Miss, která je nástupnickou národní soutěží krásy pana Zapletala Miss České republiky, která má tradici od roku 1989, když v roce 2010 došlo ke spojení soutěže krásy pana Zapletala právě s naší soutěží Česká Miss, kterou v té době vlastnila paní Maláčová,” uvedla Čerešňáková a dále dodává: „Přejmenováním lokální soutěže paní Makarenko Miss Face na Miss Czech Republic ani založením nové soutěže Miss České republiky navazující na Miss Léto pana Novotného se tyto soutěže nestanou národní soutěží krásy s dlouhodobou tradicí, jako naše soutěž Česká Miss. Národní soutěž může být jen jedna, a tou je Česká Miss.”

Eva Čerešňáková je přesvědčená, že její konkurenti nemají právo používat své názvy. „Jak paní Makarenko, tak pan Novotný používají pro své soutěže názvy či jejich anglické ekvivalenty, které jsou dle informací z Úřadu průmyslového vlastnictví ČR registrovány na jiné právní subjekty, a jejich používání je tak protiprávní,” říká Eva Čerešňáková.

Doufejme, že počet „národních“ soutěží krásy u nás brzy nepřesáhne počet obyvatel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám