Hlavní obsah
Článek

Když roli před třiadvaceti lety začal hrát, byla to náhoda, protože původně plánovaný představitel titulní role Daniel Landa (55) se zranil. Pro Daniela Hůlku (55) byl Dracula osudovou šancí a pro všechny zůstal Draculou doposud, stejně jako Kamil Střihavka Ježíšem v Jesus Christ Superstar.

"Já jsem nesmrtelný, bídný, nesmrtelný," zpívá ve své roli. A je tomu tak svým způsobem i ve skutečnosti. Svoji osudovou roli zpívá Dan už ve třetím divadle. Po Kongresovém centru, kde měl v roce 1995 premiéru, se muzikál Karla Svobody (†68) přesunul postupně do divadla Hybernia a nyní se hraje v Hudebním divadle v Karlíně, kde oslavil už 100. reprízu.

A zatímco Dracula se nemění stejně jako předobraz, po jeho boku už se vystřídaly mnohé představitelky Lorraine i dvojpostavy Adriany a Sandry. S Danem si je zazpívaly mimo jiné Lucie Bílá (57) a Iveta Bartošová (†48). "Draculu hraju vlastně už od začátku. Osazenstvo se mění, přicházejí mladší kolegové, což je velmi příjemné, zvláště u kolegyň," usmíval se po 100. repríze Dan.

Nyní se vedle něho objevují mladé zpěvačky Kamila Nývltová (34) a Eva Burešová. Jedinou jeho stálou souputnicí je ještě Leona Machálková, která od pětadevadesátého střídavě zpívá obě hlavní ženské role. Na slavnostní repríze si ale nezazpívala.

Reklama

Další články

Načítám