Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Není moc lidí, kteří by si rádi vyměnili život s prasatem, ale když jde o čuníka Babe, který rozhodně nežije v žádném špinavém chlívku a nečeká na to, až se ocitne na pekáči, většina z nás by nejspíš udělala výjimku. Posuďte sami…

Čuník totiž tráví dny procházkami po pláži, koupáním v Karibském moři a vyvalováním se na sluníčku, a to všechno na soukromém ostrově na Bahamách. Babe sdílí toto místo jen se dvěma dalšími obyvateli, filmařem Lukem Abbottem a jeho partnerkou Monou Wiethuchter. Ostrov, který je široký 800 metrů a na délku měří pět a půl kilometru, je od hlavního města Bahamských ostrovů Nassau vzdálen 64 kilometrů.

Kaneček Babe pochází ze skupiny divokých prasat, která obývá ostrov již od roku 1930, dnes už jich tam však žije jen hrstka. Když se před devíti lety Abbott s přítelkyní dostali na ostrov původně jako turisté, místo nedotčené civilizací jim učarovalo. Narazili přitom i na opuštěné mládě prasátka, které hned začali krmit a postupně si jej ochočili. Babe s nimi nyní žije jako člen rodiny.

Za pamlsky má prý nejraději párky v rohlíku, jablka, těstoviny a pivo. Prase se však prý před dvěma lety potýkalo s příliš velkou vahou, a tak jej jeho majitelé proháněli po pláži. Nyní už je to s ním prý mnohem lepší.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám