Hlavní obsah
Článek

O tom, jak to může jiskřit mezi dvěma ženami, se ve filmu Disobedience (Neposlušnost) přesvědčily uznávané herečky Rachel Weisz (47) a Rachel McAdams (39). V lásce jim nebudou stát jen společenské předsudky, ale také židovská víra.

Ryze ženské romance už nejsou žádným tabu. Po kontroverzním francouzském filmu Život Adele lesbická tématika pronikla i do Hollywoodu. Cate Blanchett se v dramatu Carol zamilovala do Rooney Mary, Julianne Moore si jako herečka užila poměr s Annette Bening (Děcka jsou v pohodě) i Ellen Page (Všechno, co mám). A teď došlo i na Rachel a Rachel.

Muži mají pro Weisz očividně slabost, o čemž se přesvědčil i představitel Jamese Bonda Daniel Craig. Když spolu natáčeli horor Dům snů, Rachel jej natolik okouzlila, že spolu vytvořili pár a vstoupili do manželství. V té době přitom byla partnerkou režiséra Darrena Aronofského.

Ve filmu Neposlušnost si pro změnu vyzkoušela lesbickou lásku, která to nemá v ortodoxní židovské komunitě vůbec snadné. Blondýnka Rachel McAdams kvůli této roli musela změnit barvu vlasů. Ze záběrů je zřejmé, že herečky k sobě musely mít opravdu hodně blízko.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám