Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jiří Bartoška poslední roky odmítal jakoukoliv divadelní roli. Teď se zčista jasna rozmyslel a nastoupí do divadla. "Přesvědčilo mne to, že mohu celou dobu hrát jen vleže a ještě si u toho dát cigaretu," řekl Super.cz Bartoška. Prezident Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech bude hrát mrtvého spisovatele, který bude celé představení ležet v rakvi.

Poslední divadelní představení, kde Bartoška hrál, byla Cesta dlouhým dnem do noci se Zuzanou Bydžovskou, s níž se v nové hře opět na divadelních prknech v pražském Kalichu potká. "Zkoušeli jsme ji před čtyřmi roky a loni měla derniéru. Ale chtěl bych podotknout, že už 37. sezónu hrajeme s Karlem Heřmánkem Jakuba a jeho pána, s nímž jsme začínali už kdysi v Ústí nad Labem," upřesnil Bartoška.

Bartoška bude v nové hře Moje hra, jejímž autorem je režisér Jesus Christ Superstar Petr Novotný, obklopen pouze ženami a pochvaluje si to. Včetně své nejstarší kolegyně Niny Divíškové, jejíž manžel Jan Kačer hru režíruje. "Jelikož jsem oboustranný sirotek, jsem rád, že budu mít zase maminku," usmíval se. " Baví mě, že jsme oba kuřáci a na cigaretku se najde čas i na scéně," přitakávala mu Divíšková známá ze seriálu Vyprávěj.

Vzhledem k tomu, že jeho postava nemá žádnou náročnou choreografii, není problém ani s tím, že se Jiří Bartoška nemůže účastnit prvních zkoušek. "Točím v Maroku s Marií Poledňákovou film Líbáš jako ďábel. Takhle to moji kolegové bez problémů zvládnou. A moji roli zřejmě bude číst pan režisér Jan Kačer," uzavřel Bartoška.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám