Hlavní obsah
Článek

Američanka Liz Evans (35) se tak dlouho cpala smaženým jídlem, až se nemohla zvednout z postele. Naštěstí se jí podařilo výrazně zhubnout a opět se stala pohyblivou.

Se stravováním měla Liz problémy už od dětství. V šesti letech se u ní projevily sklony k nadváze a po rozvodu rodičů pro ni jídlo představovalo jedinou útěchu. Postupem času tak nakynula na neuvěřitelných 329 kilogramů. K hubnutí se odhodlala až poté, co začala trpět otékáním dolních končetin a hrozilo jí, že už se do konce života nehne z postele.

Obézní žena z Texasu se zúčastnila pořadu My 600lb Life. Se svou extrémní váhou patřila k nejtěžším účinkujícím, kteří před televizními kamerami shazují i metrák tělesné hmotnosti. Zvážit imobilní Liz nebylo jednoduché. Když se to speciálním zařízením podařilo, byla v šoku. Její hmotnost totiž odpovídala čtyřem průměrným lidem.

Lékař jí nařídil přísnou dietu a po dvou měsících zhubla 66 kilogramů. Po pěti měsících se dostala na 230 kilogramů, ale její zdravotní stav se nelepšil. Liz trpěla kardiomegalií a operativně jí byl z nohy odstraněn lymfedém. Po další redukci váhy mohla podstoupit operaci žaludku a za rok zhubla 160 kil, čímž se dostala na polovinu původní váhy. Po rehabilitacích se tak mohla konečně postavit na nohy.

Reklama

Další články

Načítám