Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Po dlouhém čekání máme konečně jasno! Českou republiku bude na letošním ročníku Eurovision Song Contest 2018 reprezentovat Mikolas Josef, který zvítězil jak u odborné poroty, tak v diváckém hlasování národního kola. Dvaadvacetiletý zpěvák bude 8. května v Lisabonu s písní Lie To Me bojovat o postup do finále, které proběhne 12. května 2018.

Vítěz národního kola získal takřka polovinu všech diváckých hlasů a obdržel i plný počet bodů u sedmi z deseti mezinárodních porotců.

„Mikolas získal osmašedesát z osmdesáti možných bodů. Jeho vítězství lze skutečně označit za drtivé. Znamená to, že má jednoznačně mezinárodní parametry, což mu určitě dodá sebevědomí a motivaci pro další hudební kariéru, včetně vystoupení v Lisabonu,“ komentuje výsledky vedoucí české delegace Jan Bors.

Mikolas Josef začínal jako pouliční umělec po evropských městech a k tomu si modelingem přivydělával na vysněné hudební studio. V roce 2015 debutoval prvním singlem a videoklipem Hands Bloody.  Účast na Eurovision Song Contest v Lisabonu bere jako životní příležitost.

„Ovládlo mě obrovské nadšení a nejen u mě, ale i u mé rodiny a mých spolupracovníků v Praze a ve Vídni. Všichni tím dnes žijeme a doufám, že to udělá radost i mým fanouškům, kteří pro mě hlasovali. Je to velká událost. Po tři měsíce nás teď čeká spousta práce. Těším se na ni,“ popisuje Mikolas Josef.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám