Hlavní obsah
Článek

Pokud milujete nesmrtelnou filmovou komedii Pension pro svobodné pány, můžete začít jásat! Po letech se totiž tato divadelní hra Seana O'Caseyho, jejíž filmová verze Jiřího Krejčíka může být pro leckoho nedostižnou, vrací na divadelní prkna.

Už zítra bude mít v režii Jaromíra Dulavy (jedná se o vůbec první režii známého herce) svou premiéru v pražském divadle Palace. A obsazení je vskutku hvězdné. Posuďte sami.

Roli nájemníka pensionu Muligana, kterého na divadelních prknech i ve filmu hrál Josef Abrhám, se zhostí Patrik Děrgel. Hlavní ženskou roli Anděly, kterou si v televizní adaptaci zahrála Jiřina Jirásková a v té filmové o dva roky později excelovala Iva Janžurová, si v alternaci zahrají Marie Doležalová a Anna Fialová. Nájemníka Halibuta, kterého v různých verzích u nás velmi populární hry hráli Jiří Menzel, Vladimír Pucholt a Jiří Hrzán, bude hrát Lukáš Příkazký.

Divadlo Palace inscenaci věnovalo památce Jiřího Krejčíka. Od jeho narození uplyne letos 26. června 100 let. Scéna a kostýmy jsou dílem výtvarníka Miroslava Krále, autorem hudby a hudební nahrávky je Vladimír Strnad a na pohybu s herci spolupracoval vítěz StarDance a partner Marie Doležalové Marek Zelinka.

Reklama

Další články

Načítám