Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Není to úplně poprvé, co se Bořek Čermák (14) objevil před objektivem kamery. Vůbec poprvé ale syn Hynka Čermáka a Daniely Choděrové dostal tak významnou roli. Došlo k tomu na natáčení rodinného filmu Dukátová skála, který právě vstupuje do kin. „Byla to pro mě výzva. Je to poprvé, co hraju v něčem větším,” říká Bořek, který se ve snímku zhostil jedné z hlavních dětských rolí.

Autorem scénáře snímku je Bořkova maminka Daniela Choděrová, a tak se nabízí otázka, jestli nepřišel k roli z protekce. „Bořek prošel několikakolovým castingem a moc mile mě překvapil. Bylo vidět, že měl zkušenosti z předchozích natáčení a že má velmi dobré geny po rodičích," hájil mladého herce režisér Jan Novák a dále dodal: „Líbilo se mi, jak se na plac dobře připravoval. Hodně ho baví i kamera, tak třeba jednou sám něco natočí, uvidíme.“

A jak na zvěsti o ’tlačence’ reaguje samotný mladý herec? „Není úplně ideální, když si herečka napíše scénář, pak v tom hraje, a ještě v tom hraje její syn. Každý si myslí, že je to tlačenka, ale takhle to není. Pokud by člověk neměl nějaký talent, tak by neobstál,” říká čtrnáctiletý mladý muž.

Na projekci nové pohádky Dukátová skála Bořek poměrně trpěl, velmi špatně totiž snáší sám sebe sledovat ve filmu. „Je příšerné vidět sám sebe. Vůbec si nemyslím, že jsem dobrý herec, dost jsem trpěl,” říká razantně syn Hynka Čermáka, známého ze seriálů Rapl, Vinaři či Dabing Street.

Možná i díky své poslední zkušenosti student humanitního gymnázia neplánuje v herectví pokračovat. „Jednou bych chtěl být režisérem, to mě baví. Jsem typ člověka, který všechny kolem sebe organizuje a poučuje,” popisuje svou představu Bořek Čermák.

Reklama

Další články

Načítám