Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec Stanislav Majer (45) si při natáčení slovenského seriálu 1890 užil svoje, musel se naučit střílet a také zacházet s náladovým koněm, který mu způsobil nejsilnější moment z celého natáčení. Dodneška na něj nezapomněl.

„Často myslím na toho koně. Jak mě shodil, a ještě si do mě kopnul. Byl to prevít,“ říká herec o svém zvířecím hereckém partnerovi, jenž mu svou nepředvídatelností připravil nejednu těžkou chvilku. Jako rázný strážmistr Vilém Černý musel Majer během krátké přípravy natrénovat nejen jízdu na koni, ale i střelbu z historických zbraní.

S hereckými partnery na tom byl naštěstí o poznání lépe. „Pokud jde o herce, tak ti jsou pro mne úplné zjevení. Janko Koleník, Maťo Nahálka a Milan Ondrík! Bylo velmi zábavné je sledovat při práci. Fakt. Miluju je! A to nemluvím o perfektně připraveném a profesionálním štábu. Taky nemohu zapomenout na nejhodnějšího kameramana na světě Norberta Hudce. Zkrátka bylo to výjimečné natáčení a jsem vděčnej, že jsem u toho mohl být,“ nešetří chválou Majer.

Bezproblémové a zábavné fungování česko-slovenské fúze potvrzuje i Majerův herecký partner a představitel hlavní role, Ján Koleník. „Se Standou jsem se setkal poprvé při 1890, nyní ale společně hrajeme i v dalším seriálu. Standa i další čeští herci jsou skvělí. Obě party, česká i slovenská, se vzájemně při natáčení škádlily,“ vzpomínal. A není divu, vždyť dvojice vesnického strážmistra Černého a nadmíru sebevědomého vyšetřovatele z Pešti si o vzájemné šťouchance přímo říká.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám