Hlavní obsah
Článek

Včera na oficiální tiskové konferenci organizátoři České Miss oznámili, že připravují další ročník soutěže. Spolumajitelka licence národní soutěže krásy Eva Čerešňáková nám kromě plánů na další ročník prozradila, že organizátoři České Miss podali žalobu na konkurenční soutěž, za kterou stojí Taťána Makarenko (34) v úloze ředitelky. A na reakci Makarenko se nemuselo dlouho čekat. Její právní tým už také podniká právní kroky.

„Taťána Makarenko začala od ledna letošního roku pro svoji soutěž Miss Face neoprávněně užívat název Miss Czech Republic. Naši právní zástupci tuto situaci intenzivně řeší a v této souvislosti již podnikli příslušné právní kroky, včetně podání soudní žaloby. Rovněž připravují žaloby na náhradu škody, neboť svým jednáním se paní Makarenko dopouští mimo jiné také porušování předpisů v oblasti nekalé soutěže, když zcela vědomě a úmyslně se tímto svým označením snaží klamat veřejnost i obchodní partnery,” zní oficiální stanovisko České Miss.

Čerešňáková a její tým jsou přesvědčení, že nový název konkurenční soutěže porušuje práva k ochranné známce Miss České republiky. „Tato známka je řádně zaregistrována a chráněna, jelikož Miss Czech Republic je pouze anglickým ekvivalentem této platné ochranné známky,” říká Čerešňáková a dodává, že aktivně podniká právní kroky a dále se již k této věci nebude vyjadřovat.

Taťána Makarenko si je naopak jistá, že soutěž Miss Czech Republic má naprosto pod kontrolou a advokátů Čerešňákové se nebojí. „Používám označení, která mám registrovaná jako ochranné známky. Používáme kombinované označení, které se skládá nejen ze slovního prvku, ale zejména z obrazového prvku. Nejsem opravdu tak hloupá, abych používala něco, na co nemám nárok,“ říká ředitelka soutěže Miss Czech Republic Taťána Makarenko.

„Neporušuji žádná ustanovení o nekalé soutěži. Aby se vůbec mohlo o nekalou soutěž jednat, je nutné porušit všechny podmínky, které zákon s nekalou soutěží spojuje. Ani jednu z těchto podmínek jsem neporušila, má označení jsou všechna originální, fantazijní a nezaměnitelná a veřejnost si je spojuje s mou soutěží. Není v mém zájmu, aby má označení byla zaměnitelně podobná se současně neúspěšnou soutěží, která svou slávu získala v minulosti díky lidem, kteří se jí již vzdali, prodali ji, nebo od ní odstoupili, to by pro mne nemělo žádný význam. Vytvořila jsem soutěž, která má svou historii, je stabilní, má jediného a stále stejného majitele (mou osobu), své vítězky, které jsou úspěšné na světových soutěžích a dobře reprezentují Českou republiku. Letos startuji již devátý ročník a těším se, že bude opět úspěšný,“ reaguje Makarenko.

„Nikoho nekopíruji, ale bohužel mne pomlouvají lidé, jejichž soutěž krásy se loni nesetkala s úspěchem. Tito lidé nevlastní žádná známková práva na Miss Czech Republic, kterými by se mohli ohánět, proto se uchylují k pomluvám na základě nekalé soutěže. Je to velmi nízký způsob konkurenčního boje. Já se zaměřuji na svoji soutěž, snažím se být stále lepší a vítáme konkurenci. Konkurence vás vždy žene dopředu. Bohužel jednání slečny Čerešňákové nelze než označit známým rčením 'tonoucí se stébla chytá',“ uzavřela Makarenko.

Reklama

Další články

Načítám