Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jako první médium jsme vás informovali o tom, že Martin Ditmar svádí boj o život. Spolumajitel licence České Miss se potýkal s akutním zánětem slinivky břišní a lékaři mu dávali pouze jednoprocentní šanci na přežití.

„Nejdříve jsem si všiml, že mi začala ubývat energie. Najednou to přišlo jako rána z čistého nebe, Eva mě odvezla do nemocnice, kde mi odebrali krev a na nic zásadního nepřišli. Dostal jsem kapačku na uvolnění bolestí a poslali mě domů. Odpoledne se bolesti vrátily s ještě mnohem větší razancí a už si mě tam nechali,” vzpomíná na nejhorší okamžiky partner Evy Čerešňákové.

Lékaři Martina Ditmara kupodivu neoperovali, ale zvolili techniku zavodňování, kdy neutralizovali zánět v těle. „Nejprve jsem dvacet kilo přibral. Dnes mám mínus čtyřicet kilo. Dvacet kilo tekutin je pryč, ale odešlo i dvacet kilo svalové hmoty,” říká Ditmar, před kterým je ještě dlouhá cesta k celkové nápravě. To nejhorší má ale, zdá se, za sebou. „Po měsíci v umělém spánku se musel naučit znovu mluvit, používat ruce,” vzpomíná na chvíle hrůzy po probuzení z umělého spánku.

Soutěž Česká Miss se v posledních měsících potýká s vleklou krizí.

Byly tyto problémy podle Ditmara spouštěcím impulzem jeho zdravotních komplikací?

„Spouštěčem byl pro mě nakumulovaný stres. Nebyl to stres za posledních dvanáct měsíců, ale za posledních patnáct, dvacet let mé profesní dráhy, kdy jsem to s prací přeháněl," říká Martin Ditmar, který se zúčastnil pondělní tiskové konference České Miss, kde byl oficiálně zahájený další ročník.

Reklama

Další články

Načítám