Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Zdá se vám zima příliš dlouhá? Nejlepší nápad je užít si ji v exotice. S last minute cenami můžete pořídit dovolenou velmi výhodně rovnou pro celou rodinu. Podívejte se na rady odborníků z portálu dovolena.cz a vyberte si, kde se zahřejete.

Blízká exotika ve Spojených arabských emirátech

Foto: dovolena.cz
Více

Foto: dovolena.cz

Komerční sdělení

Spojené arabské emiráty jsou ideální volbou pro evropskou zimní sezonu. Pokud milujete koupání v průzračném moři, které lemují krásné písčité pláže, rádi nakupujete, užíváte si nevšedních zážitků, kdy v jednom dni můžete jak lenošit u moře, tak lyžovat na písečných dunách, jsou pro vás Emiráty to pravé. Navíc se sem z Prahy dostanete za pouhých šest hodin letu a nemusíte si vyřizovat žádné vízum či speciální očkování. Zažijte výlet do pouště, podívejte se do nejvyšší budovy na světě. Zkrátka si užijte všech nej, která jedna z nejbezpečnějších zemí světa nabízí: například nejmodernějšího metra, nebo největšího nákupního centra na světě a spoustu dalšího.

Dlouhé bílé pláže v Dominikánské republice

Foto: dovolena.cz
Více

Foto: dovolena.cz

Komerční sdělení

Nejlepší dovolenou v Dominikánské republice zažijete od října do května, kdy v zemi panuje nejpříjemnější počasí. K návštěvě nepotřebujete víza ani očkování, jediné, co musíte s sebou zaručeně vzít, jsou plavky a foťák. Zaběhejte si po nekonečně dlouhých bílých plážích, schlaďte se v křišťálově čisté vodě a poté se vydejte na výlet do přírody. Čekají na vás hory, písečné duny, ale i veselí a přívětiví domorodci. V únoru navíc k poloostrovu Samana připlouvají velryby, takže pokud chcete zažít něco neobyčejného a nezapomenutelného, vydejte se do Dominikány v tomto období. Jestli jste fanoušky surfování, doporučujeme se vydat do střediska Puerto Plata. Víc informací i široký výběr hotelů najdete na dovolena.cz.

Relaxujte na Kapverdských ostrovech

Foto: dovolena.cz
Více

Foto: dovolena.cz

Komerční sdělení

Kapverdy ocení všichni ti, kdo hledají relax v exotickém prostředí kousek od domova. Let z Prahy na ostrov Sal trvá zhruba 6,5 hodiny, během nichž se ale ocitnete v naprosto jiném světě. Deset větších ostrovů uprostřed Atlantiku okouzlí nejen milovníky surfingu a kiteboardingu, ale i ty, kdo rádi objevují nová místa a přírodu. Vydejte se na výlet do lávového koupaliště v kráteru vyhaslé sopky, pozorujte právě vylíhnuté želvy, zažijte dobrodružství na katamaránu, prozkoumejte podmořský svět. Pokud toužíte vidět turistickým ruchem nedotčené místo, doporučujeme ostrov Fogo, na kterém se pěstuje ovoce a zelenina a kde místní vyrábějí ten nejlepší kozí sýr na Kapverdách.

Kuba a její kouzlo starých časů

Foto: dovolena.cz
Více

Foto: dovolena.cz

Komerční sdělení

Nefalšovanou atmosféru 70. let zažijete jedině na Kubě. Země byla dlouho izolována od zbytku světa a je to znát – tuto skutečnost je ale třeba vnímat v pozitivním světle, Kuba je totiž díky tomu jedinečná. Autentičnost ostrova podporují i stará americká auta, jedinečné doutníky a lahodný rum. V nejbezpečnější zemi Latinské Ameriky se naladíte na všeobecný klid a všudypřítomnou mañanu, ale i temperament místních, který se projevuje zejména při tanci. Na Kubu se dostanete z Česka zhruba za jedenáct hodin letu a pro vstup do země budete potřebovat vízum. Vyřídit ho ale není nic složitého, odborníci z portálu dovolena.cz vám s tím rádi pomůžou. Tak hurá na Kubu!

Dovolená jako z pohádky na ostrově Mauricius

Foto: dovolena.cz
Více

Foto: dovolena.cz

Komerční sdělení

Nejznámější známku světa – modrý mauricius – zná snad každý. A stejně tak ostrov, po kterém je pojmenovaná. Chcete zažít odpočinek v tyrkysových lagunách, vidět gekony, eukalypty nebo ebenové stromy v jejich přirozeném prostředí? V tom případě si rezervujte dovolenou právě na Mauriciu. Bonusem k pohádkovému prostředí romantického ostrova je i mauricijská kuchyně, ve které se mísí francouzské, indické, africké i čínské vlivy. Je zkrátka jedinečná! Dejte si rýži s rybou nebo mořskými plody, nebo národní jídlo – dholl puri, kořeněnou placku s čočkou a omáčkami. Na Mauriciu dokonce vaří i pivo, takže nápoj k večeři nebudete muset vybírat moc dlouho. Na ostrově se dá zažít i velmi aktivní dovolená – můžete rybařit, potápět se, zajet si na výlet ponorkou nebo na vodních skútrech…co tak se projít po mořském dně ve speciální helmě? Komu by ani to nestačilo, najde vyžití na golfovém hřišti nebo na moři při vodních sportech. Užívejte si exotiky plnými doušky, vyberte si na dovolena.cz.

Další články

Načítám