Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jako režisér pochopitelně sleduje tvorbu svých kolegů doma i v zahraničí, a Jan Svěrák tak nemohl chybět ani na uvedení nejnovějšího snímku Woodyho Allena Kolo zázraků. Do pražské Lucerny dorazil i se svou sympatickou paní Evou.

Ta pozornost nevyhledává a k vidění je ve společnosti zřídka, a když už, tak na filmových akcích, ať už spojených s manželovou tvorbou, nebo premiérách, jako byla právě ta poslední ‚allenovská‘, případně na filmovém festivalu.

Zatím posledním Svěrákovým filmem je Po strništi bos s Terezou Voříškovou a Ondřejem Vetchým v hlavních rolích, který dějově předchází slavné Obecné škole (s Libuší Šafránkovou, Zdeňkem Svěrákem a Janem Třískou) a jenž byl uveden loni v létě. Spolupracoval na něm, jak známo, se svým otcem Zdeňkem Svěrákem a do tajů filmařiny se vydala i další generace známého rodu. Janův syn František se podílel na střihu filmu a je také autorem traileru.

Z dalších Svěrákových filmů připomeňme Jízdu s Aňou Geislerovou, Jakubem Špalkem a Radkem Pastrňákem, oscarového Kolju s Andrejem Chalimonem, Zdeňkem Svěrákem a Libuší Šafránkovou, Tmavomodrý svět s Ondřejem Vetchým a Kryštofem Hádkem či Tři bratry s Vojtěchem Dykem, Tomášem Klusem a Zdeňkem Piškulou.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám