Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

V různém věku má naše pleť odlišné požadavky na péči a výživu, a proto je důležité zvolit správné produkty.

Pleť postupem času ztrácí živiny a vitamíny, které jsou důležité k dokonalé regeneraci a udržení jejího mladistvého vzhledu, a protože jsou její potřeby v každém věku jiné, vyvinuly laboratoře L´Oréal Paris expertní řadu Age Specialist určenou k péči proti tvorbě vrásek pro specifický věk. Celkem můžete vybírat  ze čtyř řad určených pro pleť již od 35 let. Každá byla speciálně navržena tak, aby splňovala potřeby dané pleti, především ji zpevňovala a redukovala vrásky. K tomu navíc hydratovala pleť po 35. roce, regenerovala po 45. roce, dodávala potřebné živiny po 55. roce a celkově zpevňovala pleť po pětašedesátce.

První známky stárnutí

Po 35. roku věku se na pleti mohou začít projevovat první známky stárnutí, a proto je důležité jí pravidelně dodávat vyživující látky a udržet ji po celý den dostatečně hydratovanou. Dále dochází k úbytku kolagenu, způsobující ztrátu elasticity pleti a výskyt prvních vrásek. Složení denního a nočního krému Age Specialist 35+ je obohaceno právě o kolagen pro pleť hladší, zářivější a zároveň redukci prvních vrásek. Mimo to dodává pleti hydrataci až po dobu 24 hodin pro pocit dokonalého komfortu.

Foto: L'Oréal.cz
Age Specialist 35+ je obohaceno o kolagen

Zpomalení regenerační schopnosti pleti

Ženy ve věku od 45 let pozorují, že postupně dochází ke zpomalování buněčné regenerace jejich pleti, a proto je třeba o ni pravidelně pečovat a dodávat jí potřebné účinné látky, jako je například pro-retinol. Krémy z řady Age Specialist 45+ obsahují tzv. retino-peptidy, oživující elixír pro-retinolu a peptidů, které pomáhají zpevňovat pokožku a posilují regeneraci pleti.

Foto: L'Oréal.cz
Age Specialist 45+ obsahují tzv. retino-peptidy, které pomáhají zpevňovat pokožku a posilují regeneraci pleti

Suchá pleť a výskyt vrásek

Pleť po pětapadesátce potřebuje více živin a obnovujících látek než mladistvá pleť, a proto se obecně doporučuje ženám používat produkty s vyšším obsahem účinných látek, jako jsou krémy z řady Age Specialist 55+ s obsahem komplexu olejů pro redukci počtu, hloubku a délku vrásek a remodelaci kontur pleti. Tato řada je navíc obohacena o oční krém, který je nezbytným pomocníkem pro zralou pleť očního okolí.

Foto: L'Oréal.cz
Age Specialist 55+ s obsahem komplexu olejů pro remodelaci kontur pleti

Komplex multivitamínů pro obnovu pleti

Od 65. roku pleť vyžaduje nejen redukci vrásek, výživu a zpevnění, ale také zesvětlení pigmentových skvrn, které jsou častým příznakem stárnoucí pleti. Krémy Age Specialist 65+ díky svým blahodárným účinkům podporují přirozené procesy obnovy pleti a posilují její ochrannou bariéru.

Foto: L'Oréal.cz
Krémy Age Specialist 65+ díky svým blahodárným účinkům podporují přirozené procesy obnovy pleti

Další články

Načítám