Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Vlna obvinění ze sexuálního obtěžování nekončí. Na seznam slavných mužů, kteří se chovali přinejmenším netaktně, se měl dostat i Michael Douglas (79). Podle herce jde o lež a snahu jej zdiskreditovat.

Oscarový veterán čelí obvinění bývalé zaměstnankyně, jejíž jméno média nezveřejnila, která si vzpomněla, že se před ní před 32 lety zachoval dost nevhodně. Douglas před ní měl používat obhroublé výrazy, a dokonce masturbovat. Když mu nebyla po vůli, přišla prý o práci a jinou nemohla dlouho najít.

„Pracovala pro mou společnost v době, kdy jsme neměli úplně nejlepší výsledky. Proto skončila,“ tvrdí Michael o ženě, která se po letech ozvala. Podle Douglase jde o naprostou lež a pomstu.

„Za vše, čím jsem se provinil, nesu odpovědnost. Před touto ženou jsem ale určitě nikdy nemasturboval. Kdyby mě v minulosti kontaktovala a posteskla si, že jsem jí způsobil újmu, byl bych ten první, kdo by jí pomohl. Pokud ovšem měla potřebu svěřit se médiím, jde jí očividně o něco jiného. Opravdu jsem zdrcen. Takhle jsem si vstup do nového roku nepředstavoval. Vůbec mi není příjemné na její slova reagovat. Naštěstí při mně stojí rodina a kolegové z filmového průmyslu. Přesto mám velké obavy. Hollywoodská studia jsou na obvinění ze sexuálního obtěžování citlivá. Nikomu jsem neublížil, naopak bylo ublíženo mně,“ hájil se Douglas.

Herec očividně narážel na osud svého kolegy Kevina Spaceyho, jemuž obdobné obvinění zničilo kariéru. Režisér Ridley Scott kvůli němu nechal dokonce přetočit svůj film Všechny prachy světa, v němž ho nahradil Christopher Plummer.

Michael Douglas nechyběl na udílení Zlatých glóbů, které se neslo v duchu boje proti sexuálnímu obtěžování. Na pódiu se jeho manželka Catherine Zeta-Jones (54) objevila s hercovým otcem Kirkem Douglasem.

Reklama

Další články

Načítám