Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečku Geenu Davis znají fanoušci z filmů Tootsie, Moucha, Náhodný turista, Beetlejuice, Thelma a Louise, Velké vítězství, Hrdina proti své vůli, Anglie či To se stává. Na kontě má spoustu rolí, několik ocenění, ale i nepřeberné množství lichotek na vzhled, který s věkem neztrácí nic na přitažlivosti. Dokázala to i na Zlatých glóbech.

Na jednu z největších společenských akcí se Davis vypravila v dlouhých černých šatech s výstřihem, jenž jí zaručil pozornost navzdory tomu, že do černé se zahalily (téměř) všechny ženy. Ani v jednašedesáti letech se nebojí ukázat dekolt - ani nemá důvod. Vypadala totiž skvěle. Na ceremoniálu se sešla i se svou filmovou kolegyní Susan Sarandon.

Davis je sama držitelkou Zlatého glóbu, získala jej v roce 2006 za seriál První prezidentka, a ve sbírce má i další filmové trofeje včetně Oscara za vedlejší roli v Náhodném turistovi.

Se Sarandon předávaly cenu pro nejlepšího herce a při té příležitosti zkritizovaly hollywoodské poměry, které podle nich znevýhodňují ženy. Zmínily mimo jiné nerovné platové podmínky.

Reklama

Další články

Načítám