Hlavní obsah
Článek

Herečka Jitka Schneiderová (51) je žena, která doslova žije módou. Maminka pětileté Sofie tvrdí, že tím nabírá inspiraci i pro běžný život. Super.cz ji zastihl na přehlídce účesů kadeřnice Petry Měchurové, na které jen zasněně hleděla. Sama nyní do velké změny jít nemůže. Má to zakázané.

"S Petrou se známe dlouho, ale teprve nedávno jsme započaly nějakou spolupráci, takže mne čekají všechny možné procedury a budou se mi starat o vlasy," řekla. Na velkou změnu se ale těšit zatím nemůžeme. "Budu točit něco, kde už je dohodnuté, že budu mít vlasy právě takové, jaké mám teď," vysvětlila Jitka. "Časem bych ale ráda šla do nějaké změny barvy i střihu," upřesnila.

Vlastní barva Jitčiných polodlouhých vlasů je oříšková, prosvětluje si ji melírem. "Jen jednou jsem měla vlasy nakrátko, to bylo po porodu, kdy zapracovaly hormony a začaly mi padat. Já si vůbec vzhledem ke kvalitě svých vlasů nemůžu dovolit úplné experimenty. Brala bych hustou dlouhou hřívu, ale s tím nic neudělám. Jsem spokojená, každý má něco," svěřila herečka.

Na jeden večer, třeba právě kvůli kadeřnické show, by experiment ráda vyzkoušela. Kvůli kombinaci hodně dobrého scénáře, režiséra a obsazení filmu, by šla klidně i dohola. "O peníze v našem českém prostředí tolik nejde, nedočkáte se jich. Kdyby role byla krásná a s režisérem bychom si sedli, šla bych do toho. Vlasy přece dorostou," míní Jitka.

V době, kdy všechny ženy vyznávají kult štíhlosti, by dokonce kvůli roli i přibrala. S vyšší váhou nemá kromě těhotenství žádnou zkušenost. "Poporodní kila šla dolů sama, stačilo kojení a nespaní. Já si vlastně štíhlou postavu neudržuji nijak. Přiznám se, že necvičím. Nemám na to čas. Moc se nepřejídám, všechno je podle mne o jídle a to si může v časopisech přečíst každá žena. Prostě jíst pětkrát denně v malých porcích a moc nekombinovat," zopakovala známou radu.

Jitka se ráda pohybuje ve světě módy a časopisů s lesklým křídovým papírem. "Baví mě lidi kolem módy a designu všeobecně. Mám z toho radost, cítím inspiraci. Baví mě to vidět. Když na to mám, tak i nakupovat," vyznává se. Herečka fotila i fashion story.

"Můžu si na sebe obléknout věci, které si v běžném životě úplně dovolit nemůžu a je to jako na divadle - chvilková proměna v někoho jiného. Mám malé dítě, takže jsem v oblékání praktičtější. Nejsem z těch, které vyjdou z auta na šteklích a sednou si na bar. Moje oblečení je spíš sportovní elegance," říká Jitka.

Na rozdíl od jiných známých tváří se ovšem do světa šoubyznysu a módy snaží nezatahovat svoji dceru. "Já ji nechci vůbec tahat do toho světa. Je jí pět a myslím si, že není potřeba prezentovat děti, když to musíme dělat my v rámci práce, kterou jsme si vybrali. I když ona si taky vybrala, komu se narodí," uzavřela manželka herce Davida Švehlíka.

Reklama

Další články

Načítám