Hlavní obsah
Článek

Česká republika není na soutěži Eurovize historicky příliš úspěšná, přesto se nevzdáváme. I letos budeme mít na mezinárodním pěveckém klání v Portugalsku svého zástupce.

Z šestice kandidátů se bude vybírat v národním kole, které nese název Eurovision song CZ. Tento výběr odvysílá Česká televize.

Před chvílí organizátoři oficiálně oznámili jména šesti jeho účastníků. Soutěže se zúčastní zpěvačky Eva Burešová a Debbi, kapely Doctor Victor a Eddie Stoilow a zpěváci Mikolas Josef a Pavel Callta.

Vybíralo se přes čtyři sta písní od různých interpretů, kapel a producentů z celého světa, z nichž třicet přišlo od domácích autorů. Českého reprezentanta bude vybírat jednak porota složená mimo jiné i z bývalých účastníků Eurovize, zároveň mohou ode dneška hlasovat pro klipy svých favoritů také diváci prostřednictvím speciální aplikace. Systém hlasování je velmi podobný jako například při hlasování ve StarDance.

Českého zástupce budou do Lisabonu doprovázet vedoucí české delegace Jan Bors a pověřený kreativní producent Jan Potměšil.

V minulém ročníku reprezentovala naši zemi jazzová zpěvačka Martina Bárta, největšího úspěchu za poslední roky dosáhla předloni Gabriela Gunčíková, která se prozpívala do finále.

Kdo by měl podle vás odjet na Eurovizi?
Eva Burešová
9,3 %
Debbi
65,6 %
Doctor Victor
1,8 %
Eddie Stoilow
4,7 %
Mikolas Josef
12,4 %
Pavel Callta
6,2 %
Celkem hlasovalo 879 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám