Hlavní obsah
Článek

Kam se poděl ten silný, sebevědomý muž s vypracovanými svaly, pro kterého nic nebylo problém. Vystřídal ho unavený „pán“ s rostoucím bříškem, se kterým jeho žena sice dál sdílí společné lůžko, ale už méně často sexuální zážitky. Co se stalo? Uklidníme vás: Nic nepřirozeného se mužům neděje, „jen“ jim klesá hladina primárního mužského hormonu. A to s sebou nese změny. Fyzické i psychické. Klesá nejen množství energie, ale i sexuální touha a libido, metabolismus se zpomaluje, svalová hmota ochabuje.

Jaké jsou příznaky?

Foto: Testomax.cz
Více

Foto: Testomax.cz

Komerční sdělení

Četné výzkumy dnes dokážou pokles hladiny testosteronu vyčíslit. Nejvíce mužských pohlavních hormonů mají muži okolo 20. roku věku. Od 30. narozenin pak tato hladina klesá, a to zhruba o 1 % ročně. Padesátiletý muž má tedy zhruba o pětinu pohlavního hormonu méně než třicátník. Někteří odborníci pak tento stav označují jako „mužský přechod“. Příznaky poklesu testosteronu se většinou projevují kolem 35. Muži se stávají rozladění až neurotičtí, nabírají na váze a jsou častěji vyčerpaní. Možným nežádoucím příznakem je ztráta libida. Je vědecky prokázáno, že díky klesající hladině testosteronu mužské tělo po čtyřicítce ztrácí každý rok 3 % svalové hmoty. Ta je posléze nahrazována v tkáních tukem.

Světový rekordman Jan Železný TestoMax chlapům doporučuje

Foto: Testomax.cz
Více

Foto: Testomax.cz

Komerční sdělení

“Myslím, že jako bývalý vrcholový sportovec se v doplňcích stravy celkem vyznám a chápu, co je v jednotlivých věkových obdobích důležité. Jisté je, že v určitém věku se chlap o sebe musí začít více starat a udržovat se. Proto, chlapi, je čas brát Testomax. Já ho beru pravidelně,“ říká světový rekordman Jan Železný.

Další články

Načítám