Hlavní obsah
Článek

V pohádce Čertoviny hraje Jana Bernášková opět tak trochu mrchu, kouzelnici, která posouvá děj tam, kam se má dostat. "Asi vzbuzuji nějaké negativní temné emoce. Úplně kladná postava nejsem, ale zase se díky mně napraví svět," míní Jana.

Ta si kvůli kostýmům, které "vyfasovala", letní natáčení moc neužila. Ale vypadalo to prý hůř, než to bylo ve skutečnosti. "Měla jsem krásné šaty, šité na míru. Byly velké, ale udělané tak, abych se v nich cítila co nejlépe. Na to, jak honosně vypadají, byly poměrně lehké. K tomu byla tedy ještě paruka a celý den jsem musela mít na ruce papoušky, kteří nejsou zrovna lehcí. Pak jsem nemohla ty ruce ani zvednout," vyprávěla nám Jana, že natáčení ve třicetistupňových teplotách občas protrpěla.

Natáčení pro děti ale miluje. "Spousta kolegů říká, že chce točit hlavně filmy. Já pohádky anebo i dětské seriály, které jsem jako dítě milovala a vyrostla na nich a žila v představách s Panem Tau, chobotničkami a princeznami, dělám ráda. Je to hrozně důležité pro rozvoj dětí a jsem strašně ráda, že ho mohu ovlivňovat. Celá generace dětí na mě bude vzpomínat jako na důležitou postavu a herečku," doufá.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám