Hlavní obsah
Článek

Jako tetička Jackie se Laurie Metcalf v seriálu Roseanne objevila už na konci 80. let. Ve dvaašedesáti letech se konečně dočkala uznání i na stříbrném plátně.

Největší hvězdou kultovního seriálu, nejen co se objemu týče, byla Roseanne Barr. Laurie Metcalf se však jako její mladší sestra na obrazovce neztratila. Zharála si ve všech deseti sezónách a za svou roli byla v letech 1993 a 1995 nominována na Zlatý glóbus.

Další šanci na prestižní cenu dostala letos. O Zlatý glóbus usiluje s vedlejší rolí ve filmu Lady Bird, v němž ztvárnila matku Saoirse Ronan. Obě herečky patří ve svých kategoriích k favoritkám a nejspíš jim neunikne ani oscarová nominace. Pro třiadvacetiletou Saoirse by se jednalo už o třetí zářez, Laurie by na Oscarech měla premiéru.

Film Lady Bird není jediným úspěchem známé herečky. Jako Sheldonova matka se letos vrátila do sitkomu Teorie velkého třesku, jehož 11. řada v pondělí premiérově startuje na kanálu Prima Cool. Metcalf čeká také návrat k nejslavnější roli. Roseanne by se měla letos vrátit na televizní obrazovky v novém kabátě.

Reklama

Další články

Načítám