Hlavní obsah
Článek

Rok 2018 už bohužel nepřivítala herečka Peggy Cummins. Hollywoodská pamětnice skonala v závěru prosince v londýnské nemocnici ve věku 92 let.

Původem britská herečka svou nejvýraznější roli ztvárnila ve filmu Gun Crazy (1950), v němž si zahrála sebevědomou femme fatale Annie. K herectví to Peggy táhlo už v dětství. Jako třináctiletá se v Londýně postavila na divadelní prkna.

V Hollywoodu měla debutovat ve výpravném filmu Věčná Ambra (1947). Hlavní roli ale místo ní nakonec získala Linda Darnell. Peggy totiž vedení studia 20th Century Fox připadala příliš nedospělá. Herečce tehdy bylo 21 let, vážila 45 kilogramů a v pase měla jen 46 centimetrů.

Film Gun Crazy sice publikum neoslovil tak jako Věčná Ambra, ale vepsal se do historie. Ovlivnil režiséry francouzské nové vlny Françoise Truffauta i Jeana-Luca Godarda a předznamenal kultovní gangsterku Bonnie a Clyde.

Peggy Cummins se na počátku své herecké kariéry provdala za Dereka Dunneta. Manželství jim vydrželo 51 let až do roku 2001, kdy ovdověla. Ještě před třemi lety se herečka objevila na charitativní akci v Londýně.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám