Hlavní obsah
Článek

Celosvětově rozšířený vánoční zvyk se ruské modelce příčí. Liana Klevtsova se proti kácení stromků za účelem dekorace vymezila dost zvláštním způsobem.

V sibiřské tajze mrzlo, až praštělo. Liana přesto vyrazila do přírody úplně nahá. Cílem jejího exhibování byla záchrana stromového porostu. Bojovnice za rostlinná práva totiž odsuzuje každého, kdo si v období Vánoc pořídí smrček nebo jedličku, které po pár týdnech skončí na skládce.

Liana Rusy nabádá, aby místo živých stromků dali přednost těm umělým. Pokud někdo zatouží po přírodě, může po vzoru modelky zajít do lesa a oslavit Vánoce v neporušeném ekosystému. Světelný řetěz tam ale do zásuvky nezastrčíte. Nutný je přenosný zdroj energie.

I když v okolí Irkutsku bylo 46 stupňů pod nulou, Liana prokázala svou otužilost. Svlékla úplně všechno a na sněhu se vystavila v celé své kráse. „K navození pravé vánoční atmosféry není nutné kácet stromy. Raději si nějaký ozdobte přímo v lese. Udělejte to jako já a prožijte oslavu bez toho, aniž by musela utrpět příroda,“ tvrdí ruská aktivistka.

Nahotu Liana k vyjádření svého názoru nevyužila poprvé. Odhaleným tělem už v minulosti protestovala proti kožešinovým farmám, zvyšujícím se cenám a podpořila dokonce řidiče kamiónů v jejich boji proti daňovým opatřením.

Reklama

Další články

Načítám