Hlavní obsah
Článek

Sama má v poslední době starosti se svým vlastním zdravím, ale navzdory tomu stíhá myslet na druhé a pomáhat. Zpěvačka Anna K (59) vyrazila do domova seniorů v Dobřichovicích, kde v rámci charitativní kampaně podpořila myšlenku zmírnit osamělost seniorů.

Anna K, která připravuje na jaro tři velké koncerty, zpívala své písně za doprovodu kytaristy Jiřího Janoucha a sama zavzpomínala na své rodiče a prarodiče.

„Milovala jsem všechny svoje babičky a dědy. Měla jsem jich víc, děda se dvakrát oženil. Jedna babička bydlela v Železné Rudě s dědou, který byl náčelník horské služby, a moc ráda jsem k nim jezdila, babička Marie fantasticky vařila. Druhá babička, maminka mojí maminky, žila ve Špindlerově Mlýně. Tam jsem se já narodila a vyrůstala až do první třídy. Byla s ní velká legrace, obklopovala se mladými lidmi, hodně cestovala, uměla pět jazyků a španělsky se naučila ještě ve svých osmdesáti letech. Byla nesmírně vzdělaná, hodně přísná, ale spravedlivá. Po této babičce mám také jméno Lucianna. Jako malá jsem tím trochu trpěla, chtěla jsem se jmenovat obyčejně jako většina dětí, později ze jména vznikl můj pseudonym a kamarádi mi říkají buď Andulo, Aničko nebo Lucko,“ vzpomíná zpěvačka.

„Chtěla jsem udělat radost seniorům v domově, ale samozřejmě i lidem, kteří se o ně tak skvěle starají, aby se necítili osamělí. Sama bych za takovou skvělou péči byla moc ráda, až jednou přijde ten čas," dodala Anna K, která sama bojuje se zákeřnou rakovinou.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám