Hlavní obsah
Článek

Její aktivitu by jí mohli závidět i o dvě generace mladší dámy i pánové. Herečka Zora Jandová vedle své profese stihla vystudovat už třetí vysokou školu, několik let vedla rozhlasovou stanici pro děti, vrcholově sportovala a nyní se matka dvou dcer učí truhlářkou. Kde na to všechno bere čas?

"Stále jsem ambasadorkou té rozhlasové stanice, i když už nejsem šéfredaktorka, proto mě taky můžete vídat v čelence s ušima maskota. Už asi čtyřicet let zpívám, hraju a píšu pro děti. Teď jsem zpátky na volné noze a věnuju se divadlu a zpívání," upřesnila, když jsme ji potkali na předávání cen Dětský čin roku.

"Ale abych se z toho nebláznila a nevyhořela, tak dělám i aktivity pro dospělé, které mne baví. V Divadle Na Fidlovačce třeba řádíme s kolegyněmi v muzikálovém představení Jeptišky. Teď tam máme premiéru, ve které taky budu, to je Pokoj lidem dobré vůle, vánoční představení, které poběží až do konce roku. V Plzni hraju v muzikálu Zahrada divů překrásnou královnu víl, což už dá v mém věku trošku práci," smála se Zora.

Tím ovšem nekončí. "Další činnost, které se věnuji, je mediace. To znamená, že dávám dohromady znesvářené strany, ať už to jsou party anebo jednotlivci, protože si myslím, že chyby v komunikaci způsobují mnoho ošklivých situací mezi lidmi a já se je snažím napravovat. To je teď asi moje nejdůležitější činnost," svěřila, že se momentálně věnuje oboru, který vystudovala na třetí vysoké škole.

"A mám ještě takovou perličku. Už jsem přihlášená, v únoru jdu na kurz truhlařiny. Domnívám se, že je sice potřeba zaměstnávat mozek, ale také cvičit ruce, aby byly zručnější. Vedu i kurzy pro hodinové manželky, aby se ženy naučily třeba zatlouct hřebík nebo zasádrovat," překvapila.

Tak multifunkční jako ona prý její dvě dcery Viktorie a Ester nejsou. Dokonce je možná svými aktivitami od mnohých činností odradila. "Možná je tím vším zastrašuju. Obě studují, Ester se mnou občas i vystupuje, tak ta možná půjde jednou v mých šlépějích. Ale v tom mají obě hodně na výběr," smála se.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám