Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Svoji nadaci Aut Talk, která se věnuje shánění prostředků pro rodiny, které se starají o autistické děti, založila misska Kateřina Sokolová (35), protože i její mladší bráška se narodil s touto nemocí. Tentokrát v její prospěch uspořádala dražbu výtvarných děl, které namalovaly autistické děti.

"Bráška bohužel nemaluje, takže jeho obrázek tady není. Péče o něj je samozřejmě náročná, správně by o tom měl mluvit můj táta, protože on se mu věnuje mnohem víc a žije s ním. V době, kdy se narodil, už jsem vyhrála Miss, takže jsem byla v podstatě venku z domova, tak to spíš sleduju zvenčí," přiznala.

"Ale Ráďa má asistentku, která se o něj stará. Jinak by to nebylo absolutně možné zvládat. Je nereálné, že by ho táta nechal samotného doma a někam odjel. Je u něj potřeba být 24 hodin denně. A díky té asistenční péči se to dá zvládnout," svěřila Katka, jejíž nadace pomáhá lidem, kteří by si například právě asistenci nemohli z vlastních prostředků dovolit.

"Víme, jaké to je, starat se o takové dítě, a ty prostředky máme. Ale spousta rodin je nemá, tak se snažíme je finančně podporovat, i na tu péči i na další věci," vysvětlila Sokolová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám