Hlavní obsah
Článek

Tentokrát dostala vizážistka i módní návrhářka opravdu zabrat. Fotilo se totiž pod vodou. K chystané fantasy knize Galateia - volání moře se totiž připravovaly výpravné snímky, na nichž se objeví i známé populární tváře. Do hlubin speciálního bazénu pro potápěče se vnořila i Anna Slováčková (28).

Anička ztvárnila mořskou dívku Venu, sekundovat jí budou mořský bojovník v podání Vaška Noida Bárty (43), mořský čaroděj Tomáš Dumbrovský, Muž roku 2014, mořská bohyně Klára Issová (44) či samotná Galateia, kterou ztvární Miss Face 2013 Šárka Karnetová.

Složitý úkol je zvěčnit dostala za úkol fotografka Lucie Drlíková, a navržení a ušití rób tak, aby se šaty ve vodě vznášely a úplně nenasály, se zhostila návrhářka Tereza Sabáčková. "Jsou šité zejména z hedvábí, šifónů a jemných tylů, protože se ve vodě nejlépe vznáší," vysvětlila Tereza.

Ženské postavy musely mít navíc pod šaty kolem pasu závaží, aby se v kostýmech mohly potopit. Zároveň pod vodou asistovalo několik potápěčů, kteří šaty rovnali a pomáhali, aby se do nich modelky nezamotaly. A protože ve vodě se líčení velmi rychle smyje, musela být použita extrémně voděodolná líčidla.

A o čem kniha, k níž takto komplikované ilustrace vznikají, pojednává? O návratu časů mořských bohů a mořských panen v magickém prostředí pod hladinou, kdy se lidmi zapomenutí vládci hlubin vrací a probouzí dávno zašlou slávu mořských legend. Část z prodeje knihy půjde na podporu dětí s cystickou fibrózou.

Reklama

Další články

Načítám