Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Je to doják. Kdyby ten příběh někdo natočil, asi by hodně žen zaslzelo! Řeč je o dojemném vztahu Mekyho Žbirky (†69), který nedávno oslavil kulaté narozeniny, a jeho manželky Kateřiny. Je stabilní, až je to v šoubyznysu skoro hanba! Příští rok oslaví třicet let od svatby, začátky ale ani náhodou nebyly jednoduché.

Tehdy byl Miro už slavný a dívky na něj stály fronty. Jenže měly smůlu. Slavný slovenský zpěvák, kterému někdy přezdívají „pátý člen Beatles“ dal jasně najevo své city k slečně tím, že o ní napsal svůj hit Katka.

Ta ještě studovala na gymnáziu. Proto, a nejen kvůli svým rodičům, vztah se Žbirkou musela tajit.

„Byla jsem realistická až pragmatická, uměla jsem si představit, že to nemusí dopadnout. Obecná představa o šoubyznysu je, že je zkažený. Dlouho to věděla jen moje kamarádka Markéta. A pak ještě kamarád, s nímž jsem šla za Mekym pro studentský časopis dělat rozhovor, který nikdy nevyšel,“ svěřila se nyní Katka, která je zpěvákovi oporou nejen doma, ale i v práci, Dělá mu totiž i manažerku.

Věřit v to, že to Meky myslí vážně, začala až ve chvíli, kdy se nečekaně zjevil na jejím maturitním plese. Později došlo i na seznámení s rodiči, kteří z něj na větvi fakt nebyli.

„Neznali ho, báli se, že s ním odjedu na Slovensko. Pak mi řekli: ‚Tak ho přiveď‘. Meky byl hrozně nervózní, ale dopadlo to bezvadně. Dnes na něj máma nedá dopustit,“ dodala Katka Žbirková, která bude manželovi věrně stát i po boku během jeho letošní Vánoční Symphonic Tour 2017.

Ta začíná devátého prosince v Brně, pokračuje v Plzni, Bratislavě a patnáctého končí v Pardubicích. Na pódiu jako hosté nebudou chybět třeba Lenka Filipová a houslista Jaroslav Svěcený, hrát bude Zlínská filharmonie a zazpívají místní dětské pěvecké sbory.

Reklama

Další články

Načítám