Hlavní obsah
Článek

Zuzana Stivínová má poslední roky štěstí na samé skvělé projekty. Byla oceněna za svoji roli v seriálu HBO Pustina, zahrála si v hollywoodském trháku Underworld: Krvavé války a v evropské koprodukci ztvárnila postavu matky Marie Terezie ve stejnojmenném televizním dvoudílném velkofilmu, který uvede Česká televize 1. a 2. ledna.

"Natáčení bylo nádherné, Robert Dornhelm je výborný režisér a celá ta mezinárodní společnost a tolik jazyků, které se tam objevily, to byla velká zábava. Točili jsme na nádherných místech ve Valticích, v Kroměříži a pražských palácích," vyprávěla nám. Na place se domlouvala v angličtině, svoji roli hrála česky, protože film je v každé zemi, která se podílela na natáčení, uváděn v její řeči. Zahraniční herci budou dabováni.

"Ovšem matka Marie Terezie mluvila snad osmi jazyky a byla dokonce průkopnicí toho, že panovnice zahraniční diplomaty na dvoře vítala jejich rodnou řečí. Po ní to převzala anglická královna a mnoho jiných," poučila diváky Zuzana. I režisér filmu je jazykově velmi zdatný. "S Maďary mluvil maďarsky, s Rumuny rumunsky, s Rakušany a Němci samozřejmě svojí rodnou němčinou. A s panem Javorským mluvil dokonce francouzsky. S námi ostatními pak anglicky," vypočítala.

Užila si i historické kostýmy, v nichž sice hrává na divadle, ale při filmování to pro ni byla premiéra. "Bylo jich opravdu hodně a musím se pochlubit náušnicemi, které jsem dostala a dnes jsem si je na sebe vzala. Nestává se často, že by vám producent něco z kostýmů daroval, ale já jsem si je vyprosila," předvedla nám drahý kousek s broušenými kameny Swarovski.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám