Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Sama s humorem sobě vlastním přiznává, že bude až do smrti věčnou dietářkou, ale jídlo miluje! Řeč je o herečce Nadě Konvalinkové (72), která už léta moderuje s Patrikem Rozehnalem na vlnách Českého rozhlasu pořad Pochoutky. A ten je právě o vaření a přípravě nejrůznějších dobrot.

Na vyhlášení celoroční soutěže Pochoutkový rok, kde soutěžily recepty posluchačů a vystupovala řada známých osobností, Naďa přiznala, že jedno jídlo z duše nenávidí už od dětství a dodnes se jí z něj dělá špatně.

„Už jako malá holka ve školce jsem z duše nenáviděla krupicovou kaši, kterou mi neustále nutili. Dodnes se vidím, jak sedím u stolu a ty velké slané slzy padají do talíře,“ prozradila Super.cz s tím, že jeden otřesný zážitek s tímto pokrmem prodělala i po letech.

„Ve filmu Jak se krotí krokodýli, mě Mirek Etzler krmí krupicovou kaší. Myslela jsem, že umřu. Když už jsme tu scénu jeli asi posté, řekla jsem Marii Poledňákové, že jestli bude opakovat ještě jednu klapku, začnu zvracet,“ vypráví svůj nejstrašnější gastronomický zážitek Naďa.

Oblíbená herečka na akci svého domovského rádia v sobotu společně s kuchaři Jaroslavem Sapíkem a Pavlem Pospíšilem pokřtila kalendář plný receptů na příští rok a sama přiznala, že na vaření nemá moc času. „Vařím v podstatě jen o prázdninách, ale některé z receptů už mám vybrané a těším se,“ dodala.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám