Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Tři nominace na Oscara, spousta kasovních trháků, dvě děti a dva rozvody. To vše Johnny Depp (60) stihl během své pestré kariéry. Podívejte se na vývoj jednoho z nejobsazovanějších a nejlépe placených hollywoodských herců.

První roli Johnny Depp ztvárnil v hororu Noční můra v Elm Street. Kultovní snímek natočil jako dvacetiletý mladík. V kinech debutoval v roce 1984, což se projevilo na jeho z dnešního pohledu retro vizáži. Tehdy prožíval krátké manželství s maskérkou Lori Anne Allison. Koncem osmdesátých let svou vzrůstající popularitu potvrdil seriálem Jump Street 21.

Po vedlejší roli ve válečné Četě (1986) Olivera Stopnea nadějný herec zaujala režiséra Tima Burtona. Střihoruký Edward (1990) byl počátkem jejich úspěšné spolupráce zahrnující celkem osm filmů včetně Ospalé díry (1999), Alenky v říši divů (2007) či Karlíka a továrny na čokoládu (2005).

Pro Deppa se tak staly charakteristické stylizované role, kvůli nimž trávil spoustu času v maskérně. Výrazný make-up nosil také jako ikonický kapitán Jack Sparrow v dobrodružné sérii Piráti z Karibiku. Podívaná plná digitálních triků se dočkala pěti pokračování a celosvětově vydělala přes 4,5 miliardy amerických dolarů. Hollywoodská studia díky ní Deppovi odpustila propadáky jako Osamělý jezdec (2013) nebo Transcendence (2014).

Kromě diváckého úspěchu se slavný herec dočkal i uznání. Na Oscara byla nominován za první díl Pirátů z Karibiku (2003), drama Hledání Země Nezemě (2004) i muzikál Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street (2007).

Ve zralejším věku se Johnny Depp osvědčil v mafiánských filmech Veřejní nepřátelé (2009) a Black Mass: Špinavá hra (2015). Letos si zahrál v remaku detektivního příběhu Vražda v Orient expresu. Příští rok se na něj diváci můžou těšit v pokračování Fantastických zvířat.

Herecky je Johnny stále na vrcholu. V soukromém životě ale velký důvod ke spokojenosti není. Po rozchodu s Vanessou Paradis, která je matkou jeho dcery Lily-Rose (18) a syna Jacka (15), po hlavě skočil do manželství s bisexuální Amber Heard (37), což se mu vymstilo. Po roce přišel bouřlivý rozvod, který herce odradil od dalšího vztahu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám