Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Není tomu tak dlouho, vlastně jen pár let, kdy mongolská kráska Bayarmaa Batjargal vážila pouhých 37 kilogramů. Hvězdu sociálních sítí, která trpěla anorexií, dnes ale nazývají po celebritě s nejslavnějším a dosti vyvinutým pozadím, mongolská Kim Kardashian (43).

Poté, co se začala poruše příjmu potravy bránit speciálním cvičením, podařilo se jí nejen zcela odstranit sympomy mentálního onemocnění, ale zcela změnit svoji postavu. Z vychrtlé drobné dívky připomínající kostru, se stalo děvče krev a mléko, které hlavně díky urostlému zadečku, jenž se pro ně stal symbolickým, přitahuje davy ctitelů a fanoušků. Na sociálních sítích jich momentálně má přes 90 tisíc a jejich počet každým dnem rychle narůstá.

"Tak tohle je opravdový zadek!" obdivuje dívčiny partie člověk a další ji chválí: "Když si prohlédneme její fotky, měli bychom všichni začít mluvit o bohatém vnitřním světě této dívky..."

Objevují se ale i kritici této "laciné slávy": "Je velmi smutné, když v 21. století platí, že kdo má větší zadek, je považován za elitu. Taková škoda," povzdechl si kdosi.

Ať je to jak chce, musíme si uvědomit, že té dívce cvičení, které jí zároveň neplánovaně dopomohlo i k popsanému tělesnému bohatství, hlavně zachránilo život. A jestli jí to přináší i nějaké bonusy v podobě obdivu fanoušků, vlastně ani není podstatné.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám