Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Nejlepší čas na exotickou dovolenou je právě v zimě, kdy u nás slunce svítí jen zřídka a teploty se drží kolem bodu mrazu. Dopřejte si trochu luxusu a odleťte do zemí, ve kterých můžete klidně celý den strávit v plavkách na pláži.

Rozmanitá Dominikánská republika

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Odborníci z portálu dovolena.cz pro vás připravili 5 tipů na skvělou zimní dovolenou, mezi kterými Dominikánská republika rozhodně nemůže chybět! Místní pláže patří mezi nejkrásnější na světě, ocenilo je dokonce i UNESCO. Nejznámějším letoviskem je Punta Cana, kam létají milovníci golfu, kteří si užívají velkolepého hřiště s dech beroucím výhledem na oceán. Ať už ale zamíříte v Dominikáně kamkoliv, všude na vás čeká relaxace a zábava – co zkusit některý z vodních sportů nebo se vydat za pozorováním plejtváků obrovských? Ve vnitrozemí pak najdete hory, divoké řeky, vodopády… ve městech zase historii a kulturu. To zní jako dovolená snů pro celou rodinu, co říkáte?

Dovolená v rytmu salsy

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Piňacoláda, doutníky, nablýskaná auta z poloviny 20. století, lahodný rum…uhodnete, o které zemi píšeme? Jistě jste poznali, že je to Kuba! Dokážete si představit, že ležíte na pláži, nohy vám omývá Karibské moře, v ruce máte skvělý koktejl a pozorujete temperamentní Kubánce, jak se baví v baru a tančí salsu, zatímco v Česku je pod nulou a sněží? Jestli se vám tahle představa líbí, nezbývá vám nic jiného, než se podívat na portál dovolena.cz a vybrat si, kdy se do Karibiku podíváte se svými blízkými i vy! Doporučujeme jet co nejdřív, Kuba se otevírá světu, a tak je možné, že zbývá jen pár let, než se autentičnost staré země ztratí v minulosti.

Thajsko – ráj na Zemi

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Milujete dobrodružství a romantiku, divokou přírodu, velkolepé historické památky a nádherné pláže? Vyberte si na dovolena.cz zájezd do Thajska! Exotiku v pravém slova smyslu ochutnáte nejen na talíři, ale i v přírodě. Vydejte se na ostrovy Phuket nebo Phi Phi, kde na vás čekají nádherné zátoky s bílými plážemi i tropické rostliny. Objevujte buddhistické chrámy a pohostinnost místních usměvavých lidí, zajděte si na pravou thajskou masáž, nakupujte vše od skvělého jídla až po elektroniku a oblečení za velmi nízké ceny. Nejlepší období, kdy se do Thajského království vydat, je právě naše zima, protože tou dobou je v Thajsku léto, a tak se nemusíte obávat monzunových dešťů. Tak neváhejte!

Korálové ostrovy na Maledivách

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Dokonalá kombinace krásných pláží, průzračného moře a azurově modré oblohy bez mraků – to jsou Maledivy v Indickém oceánu. Podmořský život v korálových útesech je nádhernou podívanou a úžasným dobrodružstvím – potápějte se klidně jen se šnorchlem a ploutvemi a pozorujte hejna pestrobarevných rybek, rejnoků, želv, murén i chobotnic. Dál od břehů se pak můžete potápět k vrakům ztroskotaných lodí obydleným podmořskými živočichy. Maledivy jsou také rájem vodních sportů – naučte se lyžovat na vodě nebo plachtit na katamaránu. Na dovolena.cz si vyberte hotel a už se jen těšte na dovolenou snů!

Voňavý Zanzibar

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Na Zanzibar jezdí turisti obdivovat bílé pláže, pestrý podmořský život a překrásnou přírodu. Ostrov je také proslulý tím, že se na něm pěstuje koření – plantáže hřebíčku, muškátového oříšku a skořice jsou otevřené i návštěvníkům, podívejte se, jak vyrůstá to, co si daleko v Česku, kde jste nechali své starosti i zimu, dávají všichni do svařeného vína. Navštivte také metropoli ostrova – Zanzibar Town – a především její historické centrum „kamenné město“ – které bylo údajně postaveno ze schránek korálů. Místo, kde se mísí arabský, indický a africký svět je dokonce pod ochranou UNESCO. Kdyby vás kultura a historie omrzely, vydejte se do národních parků, na Zanzibaru jsou hned dva – Jozani Forest a Masingini Forest. Spatříte třeba guerézu červenou, opici, která nežije nikde jinde na světě. Tak hurá na portál dovolena.cz – vybírejte!

Další články

Načítám