Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Návrhářka Blanka Matragi chtěla mít svoji autorskou přehlídku absolutně dokonalou. Přípravy ji i celý tým stály hodně nervů, křiku i pláče. Vzduchem létala ostrá slova, vizážisté museli přeličovat modelky, slečna z produkce vyletěla úplně. Přesto měla show chyby, které se nedaly přehlédnout.

Nádherné modely, které Blanka navrhuje, byly totiž poněkud delší a některé dívky choreografii nezvládly. Dvě se dokonce tak zamotaly do dlouhých sukní, že se na mole skácely k zemi jako hrušky. A to muselo Blanku, která kolekci haute couture připravuje, a která čítala pětapadesát modelů a pracovala na ní celý rok, pořádně mrzet.

Módní návrhářka a akademická malířka Blanka Matragi získala v roce 2003 titul významná česká žena ve světě. Příští rok oslaví 30 let své tvorby od založení svého módního salonu Blanka – Haute Couture v Beirutu, kde od roku 1980 žije.

Velkou slavnostní přehlídkou spojenou s galavečerem ve všech saloncích Obecního domu Matragi oslavy zahájila. Dalším krokem je otevření stálé retrospektivní výstavy archivu i současné tvorby v Obecním domě v Praze. Archiv Blanky Matragi v nevyčíslitelné hodnotě bude doplněn dary královských rodin, speciálně věnované pro tuto expozici.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám