Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Bylo období, kdy měl fakt namále a opravdu by bez flašky něčeho tvrdšího nedal ránu! Jindy tajnosnubný fotbalista Tomáš Řepka (50) nyní překvapivě bez obalu popisuje nejtěžší okamžiky svého života včetně svých nejčernějších dnů. A těmi byly i ty, když bojoval se závislostí na alkoholu.

„Dlouho jsem pil sice hodně, ale pořád to bylo v rámci zábavy. Propařili jsme třeba se Spartou neuvěřitelný mejdany. Moje období, kdy jsem ale flašku potřeboval a těšil se na ni, začalo před pěti lety. Tehdy jsem pil hodně každý den a nikoho jsem k tomu nepotřeboval. Začalo moje nejtěžší období v životě, které následně trvalo několik let,“ píše Řepka ve své již třetí knize Děkuju, která právě přichází na pulty knihkupectví a je v ní prý nejpřímější, jaký kdy k veřejnosti byl.

Největší problémy nastaly v době, kdy skončil s fotbalem. Sportovci pak často začnou mít podobné problémy.

Přes den se Tomáš sice staral o syna Markuse, ale večer už byla jeho přítelkyní vodka. „Pokaždé jsem si otevřel lahev, dal si pět nebo šest panáků a šel spát. Druhý den jsem díky kondici fungoval normálně. Jenže moje pití se stupňovalo. Vnímal jsem to, ale omlouval jsem si to a dělal si vnitřní alibi. Závislost jsem poznal tak, že jsem se na toho panáka večer těšil čím dál víc. Nemohl jsem se dočkat,“ přiznává bývalý reprezentační obránce s tím, že časem už nebyl problém vypít celou flašku za večer, a tak není divu, že se mu začala rozpíjet realita.

Potvrdil také, že alkohol míchal s prášky na bolest. Po nich druhý den neměl takový pocit kocoviny. Ale situace se horšila, mizeli kamarádi, kteří se mu nejdřív neúspěšně snažili pomoci. Naštěstí po roce nejhoršího pijáctví si uvědomil, že chce vidět syna vyrůstat a tak s alkoholem ze dne na den přestal, Před seznámením s Kateřinou Kristelovou měl také potíže, ale už prý menšího rázu, a dnes už se napije spíš výjimečně a společensky.

Reklama

Další články

Načítám