Hlavní obsah
Článek

S cílem zpříjemnit dětem pobyt ve zdravotnických zařízeních vydává Chantal Poullain se svým týmem již devět let úspěšný kalendář Proměny, který všem každý rok vyrazí dech. Jeho hlavními aktéry jsou vždy čeští umělci. Na fotkách byste je však povětšinou hledali marně. Pro kalendář je totiž typické, jak je z jeho názvu patrné, že se jedná o jejich proměny. A ty bývají opravdu hodně vydařené.

Letošní rok byl věnovaný hvězdám hudebního nebe. Roli Tiny Turner si tak například vyzkoušel Milan Peroutka, Ondřej Ruml se stal Dianou Ross, Petr Vančura se převtělil do Freddieho Mercuryho a například Eva Holubová (65) si vyzkoušela roli Eltona Johna.

Právě z této proměny byl nadšený autor a fotograf projektu v jedné osobě Petr Kurečka. Ten zavzpomínal, jaké bylo focení se známou herečkou. „Eva je velká profesionálka a herečka par excellence, jak jsem viděl. Poctivě si z videí a fotek Eltona Johna nastudovala, jak pracoval s mimikou a poté tak pracovala i ona. Při samotném focení jsme museli být v ateliéru sami, aby se mohla soustředit. Hrála nám k tomu hudba Eltona Johna a ona tam sázela jednu grimasu za druhou, byla fakt výborná.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám