Hlavní obsah
Článek

Španělská šlechtična Cayetana Fitz-James Stuart, 18. vévodkyně z Alby, se včera potřetí vdala. Žena, která se pyšní největším počtem šlechtických titulů na světě, naplnila přísloví, že láska kvete v každém věku. Vstoupila totiž do manželství v úctyhodném věku 85 let. Vzala si o 25 let mladšího úředníka sociální správy Alfonsa Dieze.

Vévodkyně už dvakrát ovdověla. Poprvé se vdávala v roce 1947, kdy jí bylo 21 let. Pozváno tehdy bylo na tisíc hostů a svatba vyšla na tehdy úctyhodných půl miliónu dolarů. Z 25 let trvajícího manželství se narodilo šest dětí.

Ty se proti třetím vdavkám své matky postavily. Vévodkyně mezi ně musela rozdělit téměř všechen svůj majetek, který dosahoval výše 4,7 miliardy euro (více jak 100 miliard korun). Vymínily si také, že se Alfonso musel předem vzdát nároků na dědictví. Námitky proti sňatku měl i král Juan Carlos I., nakonec ale stařenčinu vůli respektoval.

Šlechtična si svatbu, která se odehrála v její historické rezidenci Palacio de las Duenas v Seville, pořádně užila. Dokonce si se svým manželem zatančila v rytmu žhavé španělské muziky.

Šlechtična, jejíž plné jméno zní María del Rosario Cayetana Fitz-James Stuart y Silva, 18. vévodkyně z Alby de Tormes, se může pyšnit největším počtem šlechtických titulů - je sedminásobnou vévodkyní, 22násobnou hraběnkou a 24násobnou hraběnkou. K tomu má jeden vikomtský a jeden baronský titul.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám