Hlavní obsah
Článek

Těhotná vévodkyně z Cambridge (42) samozřejmě nemohla chybět na oslavě 70. výročí sňatku Alžběty II. s princem Philipem. Královna jí na tuto příležitost dokonce zapůjčila šperk z vlastní sbírky.

Slavnostní večeře v prostorách hradu Windsor vzdala hold páru, který vstoupil do manželského svazku již v roce 1947, kdy Alžběta byla ještě korunní princeznou. O šest let později nastoupila na trůn a Spojenému království panuje dodnes.

Manželství Alžběty II. je ještě stabilnější než její vláda. Oslavenci byli v den výročí obklopeni svými příbuznými a přáteli. U příležitosti platinové svatby vznikly nové reprezentativní fotografie páru, který má spolu čtyři potomky včetně prince Charlese.

Mezi hosty zazářila vévodkyně Kate, která v dubnu Alžbětu II. potěší dalším pravnoučetem. Nastávající maminka měla tu čest ozdobit se královniným náhrdelníkem tvořeným perlami a diamanty. Jedná se o dárek, který panovnice obdržela při státní návštěvě Japonska v roce 1975. Vzácný šperk v minulosti zapůjčila také princezně Dianě.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám