Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Na pohřbu nedávno zesnulého Karla Štědrého (†80) bylo tolik známých osobností, že by jen málokdo všechny dokázal spočítat. Všichni ho milovali a to se projevilo i na posledním rozloučení, které se neslo ve znamení nejen slz smutku, ale i záplavy slavných tváří. Jak na svého milého přítele vzpomínají?

„Samozřejmě jsme byli kamarádi. Mockrát jsem ho doprovázel s orchestrem. Zaskočilo mě to, že zemřel. Byla s ním pořád sranda, pořád vymýšlel ptákoviny. Byl to veselý člověk,“ vzpomínal Felix Slováček. Na naši otázku, zda si vybaví nějakou konkrétní vtipnou historku, odpověděl s omluvou, že mu zrovna žádná nenaskočila.

„Karlovi bylo přes osmdesát, já se tam pomalu blížím, pomaličku. V budově krematoria jsem bohužel docela často. Štve mě to. Budu rád, když sem třeba půl roku nebudu muset jít. Tento týden jsem na pohřbu už podruhé. Připadám si už jako profesionální plačka,“ smutnil Petr Janda.

„Teď jsme se s Karlem Štědrým neviděli dlouho. Byli jsme ale spojení hlavně přes tenis. Byl organizátorem vzpomínkové akce na strýčka Jedličku, tam jsme jezdili každý rok začátkem září. Už nehrál, nebyl na tom moc dobře. Pořád s ním ale byla zábava a šlo o vítaného společníka. I když jsem cítil, že mu není dobře, pořád měl skvělou náladu,“ vzpomínal frontman Olympicu.

„Byl renesanční osobnost. Užíval si života v celé pestrosti a nádheře. Máme být veselí a na sebe příjemní. Je to za stejné peníze, jako být na sebe nepříjemní a nevraživí, ale je to lepší,“ prozradil na kameru Super.cz špičkový lékař Jan Pirk, který Štědrému operoval srdce.

„Byl to kamarád. Prožili jsme spolu dlouhá léta. Dělali jsme spolu všechny možné televizní estrády. Velice mi bude chybět. Je to strašně smutné,“ téměř plakala Yvetta Simonová.

„Na Karla mám jenom hezké vzpomínky. Byl to dobrý člověk. Celý život žil podle svého příjmení: byl štědrý. Byl to gentleman od A do Z. Měl jsem ho rád a doufám, že on mě taky,“ prohlásil Martin Dejdar.

Reklama

Další články

Načítám