Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Nikdy snad na nikoho nebyl zlý, stále se usmíval a podával pomocnou ruku všem lidem okolo. Není divu, že na poslední rozloučení s nedávno zesnulým Karlem Štědrým (†80) dorazilo hodně lidí! Jak oddaných fanoušků, tak i kolegů, kteří mu byli po boku během jeho dlouhého uměleckého života.

Pohřeb zpěváka, herce, konferenciéra a po sametové revoluci také úspěšného podnikatele, se konal dnes ve středu 15. listopadu od jedenácti hodin ve Velké obřadní síni strašnického krematoria v Praze.

Vdova Eva o pomoc s organizováním posledního rozloučení požádala šéfa fotbalové Amfory a Karlova přítele Petra Salavu. „Není to nic příjemného, organizovat kamarádovi pohřeb, ale samozřejmě jsem hned kývl. Sháněli jsme židle, protože se chystalo přijít hodně Karlových vrstevníků, ale i starších kamarádů k devadesátce, a ti by obřad vestoje nezvládli. V obřadní síni je jen osmdesát míst, přidali jsme jich padesát,“ řekl Super.cz Salava již předtím.

Během obřadu došlo k proslovům, muzikantovi na poslední cestě zahrál big band nejmladšího českého kapelníka Petra Soviče. City již tak žalem zasažených smutečních hostů rozjitřila i projekce fotografií z celého života Karla Štědrého.

Když s ním redakce Super.cz naposledy hovořila v polovině září, byl jindy vždy usměvavý a pozitivní umělec smutný. Právě mu zemřel bratr, a navíc mu vůbec nesloužilo zdraví. „Jsem dost špatnej,“ hlesl tehdy do telefonu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám