Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Vždycky to byla holka do nepohody. Smysl pro dobrodružství se ve Vendule Pizingerové (52) ještě utužil ve chvíli, kdy se dala dohromady se svým současným manželem, dobrodruhem Pepou Pizingerem.

Když tedy ředitelka nadace Kapka naděje dostala v rámci konání festivalu Life! nabídku slaňovat padesátimetrovou budovu, tak ani chvíli neváhala a zvedla ji. Je pravda, že jakmile došlo na věc, tak přece jen trošku zapochybovala, jestli udělala dobře. „No, ty vado,“ pronesla Vendula Svobodová Pizingerová při pohledu na nejvyšší budovu brněnského výstaviště. Za pár minut už měla pod sebou sympatická blondýna padesát metrů volného prostoru, na sobě horolezeckou výstroj a v sobě malou dušičku.

Ale tvářila se statečně a vtipkovala. „Tak slaňovala jsem jednou a zahučela jsem při tom dolů,“ smála se a při tom si několikrát kontrolovala, jak funguje brzda umístěná na horolezeckém laně.

Adrenalin pumpoval nejen v ní, ale i ve všech okolo, v klidu byl jen její horolezecký průvodce. Pak se Pizingerová zhluboka nadechla, rozhodně stoupla na hranu, zavěsila se do sedáku a spustila se dolů.

Vendula byla rozvážná a k zemi rozhodně nespěchala, buď si to prostě užívala, nebo pečlivě zvažovala každý krok. Z jejího pohledu se rychlost sestupu asi zdála vysoká, po přistání konstatovala, že „frčela“ – což ostatně dokazovala její prodřená rukavice.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám