Hlavní obsah
Článek

I když rozhodně nepatří k bezejmenným tvářím, televizní diváci asi spíš znají o něco víc její hlas než tvář. Nejslavnější česká dabérka Valérie Zawadská (65) se ukázala po nějaké době mezi lidmi. Jak se změnila?

Pokud by někdo čekal nějakou razantní proměnu, ten by byl zklamán. Léta samozřejmě neúprosně přibývají, ale Valérie drží pořád svůj styl, obličej se jí také razantně nemění a tak není divu, že na koncertě zpěváka Hynka Tomma k patnácti letům na scéně rozdávala jeden autogram za druhým.

Chvílemi to ale hlavně vypadalo, že podpálí celé divadlo. Jako zkušené kuřačce jí neprozřetelně nechali zapálit na dortu petardu a tak se jí to nedařilo, až se hasiči v sále chystali zakročit.

„Vždyť mi chytne blůzička!“ vyjekla Uršula Kluková, na kterou létaly nebezpečně působící jiskry. „To je toho, já už mám skoro upálený prsty,“ namítala snad jen v legraci Zawadská.

Ta s Tommem nazpívala dva romantické duety a kamarádí se dvě desetiletí, takže na jeho velké slávě nemohla chybět. Stejně jako další kamarádi Jiří Štědroň, Petr Jančařík, Michal Suchánek, Ellen Lenská, Bohuš Matuš a další.

A protože se Hynek léta kamarádil i s nedávno zesnulou Květou Fialovou, došlo i na vzpomínku na ni.

„Vystoupil jsem v jejím domovském divadle ABC s písničkou, kterou jsme zpívali spolu. Moc děkuju za možnost, že jsem mohl patřit mezi její přátele,“ dodal zpěvák.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám